Socialtengagemang

Add your page byline decription here so that you can add a bit more information to what the whole thing is about. Don't be too long winded. This is enough.

Integration genom idrott

100 nyanlända barn och unga och 50 nyanlända föräldrar tränar i Norrtulls sportklubb tack vare vårt integrationsarbete.
Vi tror att idrott leder till ökad integration. Att träna och ha kul tillsammans gör att man blir del av ett sammanhang, får nya vänner och utvecklar sitt språk. Att man dessutom blir bra på sin sport och förbättrar sin hälsa är minst lika positivt. NSK driver därför sedan årsskiftet 2017/2018 ett integrationsarbete. Vi erbjuder nyanlända barn och unga möjlighet att spela fotboll, bordtennis, innebandy eller handboll i NSK till en subventionerad avgift. Allt i linje med våra värderingar: alla får vara med, alla är lika värda och alla på egna villkor.

100 nyanlända barn och unga tränar i NSK​

mellan 4-18 år som tränar i NSK tränar i vår ordinarie verksamhet, i lag med jämnåriga spelare. Dessutom får varje ny spelare ett startkit med träningskläder för att kunna delta på lika villkor.

50 föräldrar vill också träna

Vi har startat fyra träningsgrupper för föräldrar - innebandy, handboll, innebandy, fotboll. Omkring 50 nyanlända föräldrar och nästan lika många svenska föräldrar deltar.

Prisbelönt arbete

Sedan starten har NSKs integrationsarbete belönats med både Nelson Mandela-priset från Stockholms stad och Mitt i Vasastans pris "Min Lokala Hjälte".

Tack vare era utrop

Tack för välkomnandet av nya spelare i lagen, fadderinsatser, lagkamratskap och skjuts till matcher. Tack för urvuxna träningskläder, skor och ekonomiska bidrag.

Vill du veta mer?

Mia och Johan ansvarar för programmet. Från att göra A till Z. De kan svara på allt och lite till.

Stories

Stories
May 12 2019

Lokal hjälte i Vasastan

Stories
May 12 2018

Fint pris till projektet: Integration genom idrott

Våra vänner

NSK samarbetar med organisationen Goda Grannar och Norrmalms stadsdelsförvaltning. Tillsammans har vi sökt och fått pengar från Länsstyrelsen för vårt arbete med nyanlända på Norrmalm.  

Goda Grannar

Matchar kompisfamiljer, erbjuder rådgivning, samhällsinformation och språkundervisning för asylsökande och nyanlända

Norrmalms stadsdelsförvaltning

Erbjuder vägledning, aktiviteter för nyanlända föräldralediga, barn och unga

Fyra sätt du kan hjälpa till

1.
Skänk urvuxna träningskläder

Vi tar tacksamt emot urvuxna, hela och rena NSK-träningskläder, fotbollsskor, gymnastikskor, bollar, benskydd och innebandyklubbor. Välkomna förbi kansliet måndag – torsdag 9-17. ​

2.
Hjälp en nyanländ spelare i ditt barns lag

Många nyanlända spelare behöver hjälp med samåkning eller skjuts till träningar utanför Vasastan eller till bortamatcher. Har du möjlighet att hjälpa till? Kontakta ditt barns lags tränare. ​

3.
Träna i ett föräldralag

Vi har fyra träningsgrupper igång där nyanlända och etablerade svenska föräldrar tränar tillsammans en gång i veckan. Vi har innebandy för kvinnor, handboll för kvinnor, innebandy för män och fotboll för män. Vill du vara med och träna, prata svenska och samtidigt träffa nya vänner?​

4.
Skänk pengar

Klubben har öppnat ett konto för vårt integrationsarbete. Alla som vill är välkomna att bidra med valfri summa. Bidrag sätts in på klubbens bankgiro: 414-4655 där betalningen märks med "social fond" eller swisha​

Tack för allt stöd!

Vi vill rikta ett särskilt varmt tack till följande personer, organisationer, bidragsgivare, sponsorer och samarbetsparter för stöd till klubbens integrationsarbete: 

NSKs medlemmar

Utan er skulle vårt integrationsarbete inte vara möjligt! Tack för uppmuntran och hejarop. Tack för välkomnandet av nya spelare i lagen, fadderinsatser, lagkamratskap och skjuts till matcher. Tack för urvuxna träningskläder, skor och ekonomiska bidrag.

Stiftelsen Adolf Fredriks Barnhem

För att ni trodde på vår idé och gav oss vårt första ekonomiska bidrag. Tack vare er kunde vi dra igång vårt integrationsarbete och ge plats för nyanlända spelare i våra lag samt utrusta dem med träningskläder och skor.

Stockholmsidrotten

För stöd som gjort det möjligt för fler nyanlända medlemmar att träna i vår befintliga verksamhet och delta på vår höstlovskola. Och för stöd till en operativ stödperson som stöttat nya spelare med bland annat nybörjarträning.

Länsstyrelsen

För generöst stöd till vårt integrationsarbete i samarbete med Goda grannar och Norrmalms stadsdelsförvaltning.

Norrmalms stadsdelsförvaltning

För samarbetet kring de nyanlända på Norrmalm och för stöd till nyanlända deltagare i vår sommarlovsfotbollskola.

Goda Grannar

För samarbetet kring de nyanlända på Norrmalm, för tolkinsatser och för hjälp och råd längs vägen.

Hej Främling

För hjälp och råd kring vårt integrationsarbete.

Länna sport och Adidas

För träningskläder till många av våra nyanlända medlemmar.

MnO International AB

För träningskläder och skor till våra nyanlända innebandymammor och fotbollspappor.

Motum

För bidrag till våra nyanlända spelares medverkan på cuper och träningsläger.

Sverige United

För bidrag till träningskläder.

Länsförsäkringars initiativ Bolla vidare

För begagnade fotbollskor.